Repte musical #6

Ja sabeu que el proper dia 8 de març és el Dia de la Dona. Per aquest motiu, us proposo un repte musical dedicat a les dones del món de la música.

Repte musical de març: Qui va ser aquesta dona i què va fer a la història de la música?

repte març

Podeu contestar deixant un comentari al mateix article fins el divendres dia 16 de març. No publicarem els comentaris fins que s’acabi el període del repte.

Si no us voleu perdre cap article us podeu subscriure amb una adreça de correu electrònic.

També ens podeu seguir a la nostra pàgina de facebook.

I recordeu: compartir multiplica!

 

9 comments

 1. Aquesta dona és Clara Wieck (Leipzig, 1819-Frankfurt del Main, 1896) va ser compositora, professora de música i una de les principals pianistes del romanticisme:
  – Quan només tenia 9 anys fou aclamada arreu com a nena prodigi, i les cròniques parlen de la seva tècnica admirable. En aquesta època començà a compondre.
  – La major part de les seves obres daten d’abans que complís 18 anys.
  – L’obra musical de Clara Wieck és força extensa si es té en compte que la major part fou escrita abans del seu matrimoni amb Schumann (és a dir, abans dels 21 anys d’edat) o bé en els primers anys de matrimoni. A mesura que les seves responsabilitats familiars augmentaven, va anar deixant de banda la seva dedicació per la música, arribant a escriure reflexions com aquesta: “Havia arribat a pensar que tenia talent, però he renunciat a aquesta idea. Una dona no pot desitjar compondre; no n’hi ha hagut mai cap capaç de fer-ho. Com podia pensar que jo seria la primera?” “Tenir fills, i un marit que viu permanentment en el món de la imaginació, no és compatible amb compondre. (Clara) No pot dedicar-s’hi regularment i sovint em sento malament pensant la gran quantitat d’idees profundes que s’han perdut perquè no ha pogut treballar-hi”
  – Les seves obres són en general música de cambra. La seva vàlua com a intèrpret, la va adquirir tocant les obres de Bach, Mozart, Beethoven i contemporanis com el seu marit.
  – Ha passat més a la història com a pianista que com a compositora. De fet, és acceptat que l’èxit de les obres del seu marit fou, en gran part, gràcies al fet que ella les solia interpretar en concert quan encara era un compositor desconegut i ella una gran pianista de fama internacional.
  – El 1878, va ser nomenada professora de piano al Conservatori Superior de Música de Frankfurt, on va impartir classes fins al 1892, i on va tenir alumnes com l’hongaresa Ilona Eibenschütz, o el portuguès Oscar da Silva.

 2. Una historia mooolt interessant! Gran dona:
  Clara Schumann (1819-1896). Gran pianista i compositora alemanya.
  Clara va haver de lluitar contra els prejudicis i la descriminacio de genere. A diferencia de les pianistes de l’epoca, ella va continuar tocant a alt nivell despres de casar-se. Tothom la criticava per fer concerts en comptes de cuidar del seu marit, els fills i la casa.
  El seu marit va ser Robert Schumann qui, coses de la vida o del masclisme de l’epoca, es mes conegut que ella com a compositor. De fet, Robert Schumann va composar gaire be totes les seves obres inspirat en ella.
  Va ser ella, la pianista que va interpretar per primera vegada, el que despres es va convertir en el famos “Concert per a piano i orquestra en la menor” escrit pel seu marit.
  Gran amiga de Johannes Brahms, un altre compositor famos de l’epoca.
  Inclus es pensa que Brahms va estar profundament enamorat d’ella i van acordar que abans de morir destruirien totes les cartes que s’havien escrit.
  -Com sempre tota la familia em apres molt-
  Gracies!!!

Els comentaris estan tancats.