CREAR PARTITURES DE COLORS AMB MUSESCORE (tutorial)

Les partitures amb les notes de colors són un fantàstic recurs per a iniciar-se en la lectura musical i en la pràctica instrumental utilitzant els Boomwhackers, les campanes de colors, els carillons i qualsevol instrument que faci servir el mateix codi de colors.

Tot i que a la xarxa podem trobar multitud de partitures d’aquest tipus, és important que siguem capaços de crear les nostres pròpies, per aquest motiu, avui us explicaré com fer-ho amb el programa gratuït de composició i notació Musescore.

Quan vaig començar a escriure partitures de colors amb aquest programa ho feia amb l’inspector (F8), una eina que ens permet canviar el color del cap de les notes de manera individual, o després de seleccionar totes les notes que han d’anar del mateix color. Al principi és una mica costós, ja que has de seleccionar el color de cada nota i cal buscar el que s’assembli més al codi que utilitza Boomwhackers.

Fa unes setmanes vaig descobrir el complement Color Notes, un plugin que ens permet canviar totes les notes de la partitura de manera fàcil i ràpida, i sense haver de seleccionar els colors de cada nota, ja que aquest complement utilitza els colors convencionals de Boomwhakers.

És important tenir en compte que aplicarem el complement un cop tinguem la partitura acabada, ja que si després canviem alguna nota, aquesta mantindrà el color de l’original (tot i que després el podem canviar utilitzant el mateix complement).

A continuació us deixo un breu tutorial perquè pugueu aprendre ràpidament com utilitzar Color Notes.

Atenció! La primera vegada que l’utilitzem, cal activar el complement a l’apartat “Administrador de complements”, tal i com es veu al vídeo..

Si us ha agradat, recordeu que compartir multiplica!

Si no us voleu perdre cap article us podeu subscriure amb una adreça de correu electrònic.

També ens podeu seguir a les xarxes socials:

facebook logo
instagram-icon_1057-2227

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s