“Te’n podria dir mil” és la cançó resultant del projecte “Igualem-nos: Música per a la igualtat de gènere”, de l’IES Càrcer (València). Un projecte que, sota la direcció de la professora de Música Laura Capsir, va sorgir amb l’objectiu de donar visibilitat al treball de les dones en tots els àmbits de la societat a través de la música.
Aquest videoclip és el producte final d’un projecte que té molta feina al darrere: treballs de recerca i investigació, taller de creació de rimes i versos amb la rapera Cleo Pathfinder, taller de creació musical amb la cantautora Gem, tallers de creació de videoclips amb Maria Estrada (MEL produccions), taules rodones, tallers de bateria i guitarra…
L’alumnat de primer i segon d’ESO va escriure la lletra de la cançó i va comptar amb l’ajuda de Gem per a composar la música. Maria Faubel (cantautora) es va encarregar dels arranjaments. A més, van tenir la sort de poder comptar amb la col·laboració de diverses professionals de la música en l’enregistrament de la cançó per al videoclip: Estel Navarro (Cantant), Maria Faubel i Gem (veus), Marta Burgos (guitarra i baix), Patri Montava (baterista) i Grefu (tècnica de so).
Com que ens han agradat tant la cançó i el projecte, hem decidit cantar-la amb la coral de l’escola. Des d’aquí agraïm a la Laura Capsir, professora de Música de l’IES Càrcer, que ens hagi cedit el material necessari per poder treballar-la i el seu assessorament a l’hora d’escriure aquest article.
Si voleu cantar-la a la vostra escola, us podeu descarregar la partitura (elaborada pels professors Moisès Martínez i José Ramon Beltran) i la lletra. També podeu accedir al Wix “Te’n podria dir mil”, on trobareu una sèrie de recursos relacionats amb la cançó.
A continuació comparteixo amb vosaltres un repte que Edicions Bromera, amb la col·laboració de Santi Serratosa, ens llença amb motiu del 8 de març. Es tracta d’una proposta d’acompanyament amb percussió corporal d’aquesta cançó.
Acabem aquest article citant la investigadora sobre l’herència cultural de les dones Ana López-Navajas: “No existeix una cultura i una història sense les dones. Coneguem-les”.
Si us ha agradat, recordeu que compartir multiplica!
Si no us voleu perdre cap article us podeu subscriure amb una adreça de correu electrònic.
També ens podeu seguir a les xarxes socials:
Moltíssimes felicitats! M’ha semblat fantàstica la feina que heu fet amb els vostres alumnes! Petites i genials accions que poden canviar el món. M’heu inspirat i amb el vostre permís voldria utilitzar el vídeo “Te’n podria dir mil” en un projecte d’igualtat de gènere amb els meus alumnes de Cicle superior a la meva escola La Maquinista de Barcelona. Penso que serà un bon i motivant punt de partida per a la reflexió. Gràcies !!
Me pareix tan meravellosa la tasca q heu encetat… Hi ha persones meraveloses que fan q el món canvie. Vosaltres sou un gran exemple. Enhorabona i felicitats a totes i tots els qui hagen participat d’aquest treball tan genial. Sempre endavant!!! “Ni un pas enrere ni per agafar impuls”. Gràcies mil 🤗🤗🤗
!!!!
Hola Xelo. Gràcies pel teu comentari. Et deixe l’enllaç de la pàgina de música de l’IES Càrcer per a que els faces arribar aquestes paraules tan boniques. Segur que la Laura Capsir i les seves companyes s’alegraran molt. http://musicaiescarcer.blogspot.com/2019/02/wix-ten-podria-dir-mil.html