Ukelele a l’escola (2) – Primeres cançons

En aquest segon article de la sèrie “Ukelele a l’escola”, us explicaré de quina manera comencem a tocar les primeres cançons.

Com ja us vaig explicar al primer article, vull aconseguir que l’alumnat sàpiga quines notes està tocant quan pinça les diferents cordes. La millor manera d’aconseguir això és començar a tocar cançons amb les cordes a l’aire.

Recordeu!

L’ukelele té quatre cordes, la primera és la que queda més avall quan estem tocant  i la quarta, la de més amunt.

L’afinació estàndard del soprano és, de dalt a baix, Sol, Do, Mi i La (gCEA). D’aquesta manera, les notes més agudes estan als extrems i els sons no estan ordenats de més greu a més agut (a diferència de la guitarra).

El número de la tabulatura representa quin trast hem de pressionar. En aquest cas, com que són cordes a l’aire, sempre trobem el número zero.

notes a l'aire

Perquè l’alumnat vagi interioritzant quina nota sona en pinçar cadascuna de les 4 cordes a l’aire, ho farem a partir de cançons molt senzilles.

Una altra activitat que pot ser molt útil i ens ajuda a desenvolupar la creativitat, és que cadascú compongui la seva cançó utilitzant les notes de les cordes a l’aire.

A continuació us deixo l’enllaç al cançoner d’ukelele (nivell 0). Desitjo que us agradi.

Altres articles de la sèrie:

Introducció

La mà esquerra

Primers acords

Si us ha agradat, recordeu que compartir multiplica!

Si no us voleu perdre cap article us podeu subscriure amb una adreça de correu electrònic.

També ens podeu seguir a les xarxes socials:

facebook logo
instagram-icon_1057-2227

Aquest recurs està subjecte a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 4.0 Internacional de Creative Commons

2 pensaments sobre “Ukelele a l’escola (2) – Primeres cançons”

Deixa un comentari