DOWN IN THE VALLEY (acompanyament AMB L’UKELELE)

Si necessiteu cançons que resultin fàcils per iniciar-se en l’acompanyament amb acords, una bona opció és la cançó “Down in the Valley” (en la versió d’Otis Redding). Nosaltres treballem a classe una proposta que hem trobat al llibre “Ukelele para principiantes”, de Will Grove-White i que ens funciona força bé.

Els acords que treballarem en aquesta cançó són el de Do Major (C) i el de Fa Major (F):

Aquest tutorial, del mateix Will Grove-White, us pot resultar útil per començar a practicar-la:

Fixeu-vos en l’estructura d’acords que segueixen les estrofes de la cançó (cada quadrat és un compàs quaternari). Només cal que repetiu la mateixa estructura durant tota la cançó.

Les primeres vegades que practiquem ho farem sense el vídeo: farem dos grups i cada grup tocarà un dels dos acords (cal que els dos grups practiquen amb els dos acords).

Perquè resulti més entretingut, un cop hem practicat un acord cada grup i comenci a sonar bé, podem interpretar-la utilitzant el Play along que el mateix llibre posa a disposició dels usuaris i que trobareu a continuació:

Una vegada cada grup hagi practicat tots els passos amb els dos acords, repetirem el procés, però aquesta vegada tothom tocarà els dos acords.

Seguidament, utilitzarem un recurs de Chordify, una plataforma que és capaç de crear la seqüència d’acords de qualsevol cançó a partir d’un vídeo de Youtube, Deezer o Soundcloud.

Feu clic a sobre de la imatge per poder anar al recurs abans esmentat i no us oblideu de marcar l’opció “Simplifica acordes”.

La versió que hem escoltat a Chordify, és la de Otis Redding i podem aprofitar la coda del final per introduir l’acord de Re menor.

Hem intentat explicar, d’una manera sintètica, com introduïm la pràctica dels acords amb l’ukelele a l’escola. Desitgem que us resulti útil a la vostra aula.

Material complementari

Feu clic a la imatge per descarregar-vos un arxiu en format PDF per projectar-lo a l’aula. Inclou: l’estructura de la cançó sencera, les posicions dels acords (de les estrofes i de la Coda) i l’estructura de cada part amb els acords.

Si us ha agradat, recordeu que compartir multiplica!

Si no us voleu perdre cap article us podeu subscriure amb una adreça de correu electrònic.

També ens podeu seguir a les xarxes socials:

facebook logo
instagram-icon_1057-2227

Aquest recurs està subjecte a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 4.0 Internacional de Creative Commons

One comment

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s