Ukelele a l’escola (4) – Primers acords

Avui us porto el quart article de la sèrie “Ukelele a l’escola”, en el qual us explicaré el procés que seguim perquè el nostre alumnat comenci a practicar els primers acords amb l’ukelele.

Si heu llegit els anteriors articles de la sèrie, recordareu que nosaltres vam introduir l’aprenentatge de l’ukelele a l’escola a partir del punteig de melodies senzilles. Això permet que l’alumnat ja tingui una certa seguretat pressionant les cordes amb la mà esquerra en el moment de començar a practicar acords.

Per començar a aprendre a tocar acords amb l’ukelele triarem alguns en els quals només necessitem posar un dit amb la mà esquerra, en aquest cas, aprendrem el de Do Major (C), Do Major sèptima (CMaj7) i el de Fa amb novena (Fadd9) .

Per treballar els acords anteriors ho farem amb una proposta d’acompanyament de la cançó “Imagine”, de John Lennon. Trobareu l’explicació de l’activitat i el material necessari al següent article.

Un vegada ja hem assolit una mica de destresa fent acords només amb un dit, començarem a practicar dos dels acords més utilitzats: el de Do Major (C) -que ja coneixem- i el de Fa Major (F).

Un bon recurs per practicar el pas d’un acord a l’altre és el següent vídeo del canal de Youtube Ukulaliens – Ukulele Club.

Les primeres vegades farem dos grups i cada grup tocarà un dels dos acords (cal que els dos grups practiquen amb els dos acords).

Un cop sigueu capaços de tocar seguint el vídeo, aprendrem a acompanyar una cançó amb aquests dos acords. Nosaltres hem triat “Down in the Valley” (en la versió de Otis Redding) i us expliquem la nostra proposta al següent article.

Hem intentat explicar com introduïm la pràctica dels acords amb l’ukelele a l’escola. Desitgem que us hagi resultat d’utilitat.

Altres articles de la sèrie:

Introducció

Primeres cançons

La mà esquerra

Si us ha agradat, recordeu que compartir multiplica!

Si no us voleu perdre cap article us podeu subscriure amb una adreça de correu electrònic.

També ens podeu seguir a les xarxes socials:

facebook logo
instagram-icon_1057-2227

Aquest recurs està subjecte a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 4.0 Internacional de Creative Commons

Un pensament sobre “Ukelele a l’escola (4) – Primers acords”

Deixa un comentari