Ukelele a l’escola (3) – La mà esquerra

En aquest tercer article de la sèrie “Ukelele a l’escola”, aprendrem a puntejar melodies fent servir la mà esquerra.

En el segon article de la sèrie, us vaig explicar el procés que seguim per aprendre a tocar les primeres cançons utilitzant només les notes que obtenim pinçant les cordes a l’aire.

Ara que l’alumnat ja té interioritzat el nom de les notes de les quatre cordes a l’aire començarem a aprendre a fer altres notes posant els dits de la mà esquerra als diferents trastets.

Abans de començar haurem d’explicar les diferents distàncies que hi ha entre les notes successives de l’escala de Do Major.

Per traduir les distàncies de to i semitò (mig to) a l’ukelele, cal tenir en compte que la distància entre cada trast de l’ukelele és de mig to. Com podem veure a la imatge, si passem del trast número 1 al 2 hi haurà una distància de mig to. En canvi, si passem del número 1 al 3, hi haurà un to.

A continuació, podeu veure l’escala de Do Major escrita al pentagrama i a la tablatura de l’ukelele:

Si teniu clar tots aquests conceptes, ja podeu començar a puntejar melodies utilitzant la mà esquerra. Al nostre cançoner (nivell 1) us proposo unes quantes cançons.

Altres articles de la sèrie:

Introducció

Primeres cançons

Primers acords

Si us ha agradat, recordeu que compartir multiplica!

Si no us voleu perdre cap article us podeu subscriure amb una adreça de correu electrònic.

També ens podeu seguir a les xarxes socials:

facebook logo
instagram-icon_1057-2227

Aquest recurs està subjecte a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 4.0 Internacional de Creative Commons

3 pensaments sobre “Ukelele a l’escola (3) – La mà esquerra”

Deixa un comentari